About

Saya adalah seorang Hamba Allah, isteri dan seorang ibu yang sedang cuba menjalankan tugas dan kewajipan sesempurna yang terdaya.
Saya juga merupakan seorang kakitangan kerajaan yang berkhidmat untuk agama, bangsa dan negara.
Ilmu adalah untuk dikongsi bersama. Apa yang saya paparkan adalah curahan hati saya dan juga apa yang diperolehi dari e-mail sahabat. Jika anda adalah penulis asal karya berkenaan, sila maklumkan kepada saya untuk saya masukkan nama anda ditempat yang sepatutnya.

12 Responses to “About”

  • eisha:

    Salam,
    saya nak bertanya pd sis..sebab saya mengalami sakit tulang belakang sudah hampir 2 thn..plbgi rawatan sudah saya cuba tapi rasa sakit lg..termasuk rawatan darul syifa..doctor mana yang sis rujuk pada awal pemeriksaan sakit tulang belakang..di hospital mana?and bahagian apa?saya adalah pelajar..jadi saya kurang arif ttg hal nie..

  • cik:

    salam’alaik… bila saya tengok daisypath anniveserry tickers pn, saya ingin jadi seperti itu…bertahan lama r/tangga pn…tp Allah uji diri saya dengan sesuatu ujian dalam kehidupan…yang saya rasa saya tak mampu nak pikul lagi… Cuma saya nak tanya pn, siapakah ,dimanakah tempat yang boleh saya merujuk tentang masalah rumahtangga yang sya hadapi ini…

  • eyza:

    salam kak ..sy nk tya..bengkel mahligai kasih ade lg ke?

  • ummiadam:

    saya bukannya penganjur atau yang mengenadlikan kursus nih, saya cuma peserta jer. Tak tahulah saya ada lagi atau tak.

  • Nadiah:

    Salam kak, thx!!sy dh setahun lebih kena PID(Prolapsed Invertabral Disc)..start bulan 10 2010..tp selama setahun lebih ni sy cuma buat kt hospital kerajaan..bila buat fisio mcm makin sakit..Dr pulak asyik suruh mkn painkiller..bulan 1 hari tu lepas queue setahun baru sy dpt buat MRI..sy ada terfikir utk buat rawatan kt hospital swasta..sbb sy ada tny2 katanya rawatan kt hospital swasta insyaAllah semakin baik..tp sy masih ragu2..tp lepas baca blog ni sy makin yakin nak buat..duit dh pn sy kumpul(sy masih belajar)..thx again kak!!..kind of touched T.T

  • zanipah:

    Salam, ummiadam…emak saya mengalami penyakit yang sama dengan puan. Untuk pengetahuan puan, emak saya seorang yang sangat aktif. Pada april 2010, emak saya mula mengalami sakit pinggang dan sehingga kini, kaki kanannya berat dan sukar bergerak manakala tangannya berat, kebas dan sakit. Selain perubatan tradisional, emak saya menjalani rawatan di PPUM. MRI telah dijalankan. Menurut doktor, saraf tulang belakang emak saya bermasalah. Doktor PPUM mencadangkan emak saya menjalani pembedahan dan menurut doktor, peluangnya adalah 50-50. Dr juga mencadangkan agar emak saya buat rawatan di HUSM kelantan. Namun agar sukar dilakukan…
    Oleh yang demikian, saya meminta agar ummiadam dapat menerankan step-step yang perlu dilakukan untuk prosedur perubatan seperti yang puan telah jalani itu termasuk nama hospital dan doktor, bayaran2 yang dikenakan. Sekian, terima kasih

  • ummiadam:

    Saya rasa apa yang saya tulis di sini http://ummiadam.teratakrindu.net/?p=934 telah cukup lengkap dan menerangkan segala2.
    Maklumat lanjut boleh dirujuk di lawan web baru klinik berkenaan di http://www.prolotherapy.my/

  • ummiadam:

    Terima kasih. Saya bukan penulis novel. Saya cuma bercerita kisah benar.
    Hmm.. ada masalah kewangan yer..saya cadnagkan better ambil insuran/takaful dulu. Takut tak mampu menampung kosnya kalau menjalani rawatan di Hospital swasta.

    Tapi kalau nak cuba rawatan proloterapy ok jugak. 2 kali rawatan yang saya buat, tak sampai rm1000. Dan bagi saya cukup berbaloi.
    Boleh rujuk di sini http://ummiadam.teratakrindu.net/?p=934 atau laman web yang di update sendiri oleh doktor berkenaan di http://www.prolotherapy.my/

  • Salam.. kami dari QRS ada membawakan buat pertama kalinya kaedah rawatan menggunakan terapi Pulsed Electromagnetic Field dari German untuk membantu pesakit pesakit kronik menguruskan kesihatan mereka.

    rawatan ini sangat selamat, non-invasive dan telah diperakui oleh US FDA untuk rawatan tulang. teknologi ini sudah 20 tahun dipelopori di negara2 eropah dan buat pertama kalinya kami membawakannya ke malaysia.

    Kami ada membuka satu pusat pengurusan kesihatan di Kuantan dan kami mengharapkan semua orang yang mengalami kesakitan untuk datang ke premis kami untuk mendapatkan rawatan khusus untuk penyakit anda dan bio-rythm anda.

    anda boleh layari http://www.qrs.com untuk megetahui lebih lanjut berkenaan rawatan sel ini atau hubungi saya di 09-5132932 untuk keterangan lanjut

    terima kasih

  • farhana:

    assalamualaikum, kak, sy bakal buat Latihan Industri (LI) pd bulan 6 nnti.sy dan 2 org kwn lagi akan buat LI tu di FRIM.kami masih dlm proses mencari rumah sewa..xdpt rumah sewa lagi..huhu.kalau boleh, nak rumah sewa yang berpatutan utk kami sebagai student, cukup sekadar ada kemudahan asas seperti air, elektrik, dan sekadarnya, berpatutan dgn harga sebagai seorang student. dan disebabkan kami bertiga xde kereta atau motor, kami nak rumah sewa yang dekat sgt dgn FRIM.nak tanya, rumah sewa akak dekat x dgn FRIM? terima kasih kak, harap akak dapat beri jawapan..huhu..tq sgt3 =)

  • SAAIDON:

    Salam sis. Saya mohon ruang. Saya sedang mencari di kalangan wanita untuk menyertai INDUSTRI KEWANGAN ISLAM sebagai Perunding Unit Trust atau/dan Takaful. Saya sedang menyediakan satu group dikalangan wanita untuk menyertai industri ini secara part time atau full time. Latihan diberi sepenuhnya. Saya boleh dihubungi di 017-3303304 atau saaidon@gmail.com

  • tommy wahab:

    eisha, u can try spine & joint at ge mall, phileo damansara, and kuantan. i been there before.. alhamdulillah. then i did the follow up at the physio uia.

Leave a Reply

Alih Bahasa
Archives
Networkedblog
Semakin hari semakin sayang
Daisypath Anniversary tickers
Live Traffic Feed